Πρόσκληση προς τους γονείς για ομάδα ενδυνάμωσης γονέων στην Κοινότητα Κρυονερίου

Αγαπητοί Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων Κρυονερίου, Γυμνασίου Κρυονερίου και Λυκείου Κρυονερίου,

Αγαπητοί Γονείς,

Σε συνέχεια της ημερίδας που διοργάνωσε στις 10-3-2024 η Κοινότητα Κρυονερίου με θέμα την Νεανική Παραβατικότητα και τίτλο “Θύτης, Θύμα, Παρατηρητής: Μας αφορά Όλους” στέλνουμε την παρακάτω πρόσκληση στα σχολεία του Κρυονερίου και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων με την παράκληση να την προωθήσετε στους γονείς των σχολείων σας και των Συλλόγων σας. 

Πρόκειται για πρόσκληση σε  ομάδα ενδυνάμωσης  γονέων με παιδιά από την Έκτη Δημοτικού ως την Τρίτη Λυκείου, προς γνώση των γονέων και προς εκδήλωση ενδιαφέροντος (δίνοντας όνομα και τηλέφωνο) είτε απαντώντας στο παρόν mail είτε δια ζώσης στην Κοινότητα Κρυονερίου.

Σκοπός της ομάδας είναι οι γονείς να μάθουν να ασκούν τη γονεϊκή ηγεσία μέσα από ένα μοντέλο που να εμπεριέχει τόσο την αγάπη όσο και τη δύναμη.
Στην κρίση, να μάθουν να λειτουργούν ως η άγκυρα του παιδιού, που σαν πλεούμενο, όταν βρεθεί σε τρικυμία έχει ανάγκη από μια άγκυρα που δεν θα του επιτρέψει να χαθεί στα ανοιχτά.
Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν, να μάθουν να δίνουν χώρο στο παιδί για να συζητήσει, να σκεφτεί και να επανορθώσει.

Επιμέρους στόχοι της ομάδας είναι οι γονείς να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά της θετικής καθοδήγησης και να μάθουν πώς να υποστηρίζουν την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους μέσα από τη συζήτηση και τις ευκαιρίες επανόρθωσης.

Η ομάδα γονέων θα έχει διάρκεια 5 δίωρες συναντήσεις, μία συνάντηση ανά εβδομάδα, τις Τρίτες 5.00- 7.00 μ.μ σε χώρο στο Κρυονέρι.

Την ομάδα θα συντονίσουν η Κοινωνική λειτουργός Ζωγραφιά Μπινιάρη και η Ψυχολόγος Χριστίνα Μουτσοπούλου.

-- 
Με εκτίμηση,
Χριστίνα Μουτσοπούλου
ΠΕ Διοικητικού
Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Δήμος Διονύσου
2108142972, εσ. -201