Ενημέρωση Γονέων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου για την εκδήλωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο πλαίσιο του Black History Month

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο του εθίμου Black History Month, που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως ένα ορόσημο για να μνημονεύονται σημαντικοί άνθρωποι και γεγονότα της Αφρικανικής διασποράς,  οι Διευθυντές/ντριες των Γενικών Λυκείων & ΕΠΑΛ του Δήμου Διονύσου, οργανώνουν, σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, σχετική εκδήλωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες  των Λυκείων της περιοχής. Στην εκδήλωση αυτή, με αφορμή τον Φεβρουάριο ως μήνα μνήμης των Αφρικανών της Αμερικής, έχει προσκληθεί Αμερικανός διπλωμάτης από το Προξενείο των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ο οποίος και θα μιλήσει για το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο ξεκίνησε το 1948 και κορυφώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1960.

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την ομιλία, θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον ομιλητή. Προκειμένου η εκδήλωση αυτή να αποδώσει τα προβλεπόμενα οφέλη, προτείνονται και κάποια κριτήρια συμμετοχής, τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι μαθητές/τριες που θα επιθυμούν να συμμετέχουν ως εξής:

  • Βαθμός στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας από 17 και άνω (ή πιστοποίηση επιπέδου Β2 και άνω)
  • Δεξιότητες συνεργασίας (Αποφασίζονται από τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τον/την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας)

Οι μαθητές/ριες που θα συμμετέχουν, θα μετακινηθούν με ευθύνη των γονέων τους και θα βρίσκονται  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου στις 21-02-2024, στις 11:00.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των Διευθυντών/ντριών Δημοσίων Γενικών Λυκείων & ΕΠΑΛ του Δήμου Διονύσου